Tijd voor wat er echt toe doet door “Modulaire Digitalisering”

Goede digitalisering maakt tijd vrij voor medewerkers om te focussen op hun toegevoegde waarde en wat er echt toe doet.

Toch is digitalisering van processen of processtappen niet altijd eenvoudig. Zeker niet als in het proces bepaalde stappen noodzakelijkerwijs door mensen uitgevoerd moet blijven. Denk daarbij aan interpretatie van resultaten, opties die moeten worden besproken met patiënten of leerlingen, enz. Een standaard systeem past dan vaak al helemaal niet.

The Incredible Flow is gespecialiseerd in op maat gemaakte digitalisering van complexe (kennis)processen, door het proces in modules op te breken.

Door het gebruik van een Visueel Bord, kan het team 30% meer werk aan. Het in de ochtend bespreken van de prioriteiten en oplossingen voor eventuele issues met het hele team, gaf heel veel rust de rest van de dag. Daardoor kan je je goed focussen op de dingen die het verschil maken.

Hoe pakken we dat aan:

  • Eerst wordt het proces visueel gemaakt. Daarbij staat de toegevoegde waarde die we willen leveren aan de eindklant centraal.
  • Vervolgens wordt bepaald welke stappen gedigitaliseerd kunnen worden en prioriteiten worden aangegeven op basis van belangrijkheid en waarde en tijd die het oplevert voor de gebruiker en eindklant.
  • Dan volgt in iteratief proces van ontwerpen, programmeren, testen/gebruiken, aanpassen, waarbij de processtappen stuk voor stuk worden gerealiseerd.
  • Het geheel komt bij elkaar in een gebruiksvriendelijk platform (bestaand of op maat gemaakt)

De voordelen van deze manier Modulaire Digitaliseren:

  • Snel resultaat: in ongeveer 2 weken tijd kunnen de eerste modules al getest en in gebruik genomen worden
  • Lage acceptatie drempel: omdat er gewerkt wordt met kleinere digitale modules, die passen binnen het bestaande proces, is de verandering voor de gebruiker minimaal en de acceptatie daardoor maximaal.
  • Flexibel: het is heel eenvoudig om dingen te wijzigen, processtappen toe te voegen of te verwijderen, omdat het maar 1 module behelst en niet een heel systeem
  • Budgetvriendelijk: omdat het proces in modules opgebroken wordt, kan op basis van prioriteiten al veel resultaat geboekt worden met een kleiner budget
© Copyright - The Incredible Flow