Grip op de werkdruk en weer dingen gedaan krijgen met een Visueel Bord

Het gevoel dat je als organisatie, afdeling, team of individu geleefd wordt. Dat er nog een hele berg werk ligt te wachten die maar niet kleiner lijkt te worden. Van vergadering naar overleg rennen. Kortom werkdruk.

Dat gevoel is heel simpel op te lossen. The Incredible Flow laat het werken weer stromen door gebruik te maken van een Visueel Bord (Kanban), zodat organisatie, afdelingen, teams of individuen weer grip krijgen op hun werk en hun passie en creativiteit weer kunnen inzetten om dingen gedaan te krijgen.

Met haar natuurlijke intuïtie en warme manier van communiceren weet Marianne teams te enthousiasmeren en mee te krijgen in belangrijke veranderingen. In de jaren dat Marianne mijn manager was, was ik onder de indruk van hoe goed zij aanvoelde wat er speelde in het team. Zo wist zij het team succesvol mee te krijgen bij bijvoorbeeld het invoeren van de KanBan methode voor planning en werkverdeling. Hoe beladen het onderwerp ook is, Marianne luistert, creëert vertrouwen en weet heel goed mensen samen te brengen en te motiveren. Marianne is een aanwinst voor elk team dat het beste uit zichtzelf wilt halen!

Melike Özen
Research & Innovation Expert

Hoe pakken we dat aan:

  • Eerst wordt het proces gevisualiseerd op een bord en worden er werkafspraken gemaakt. Het werk wat opgepakt moet worden, wordt op post-it’s omschreven.
  • Vervolgens gaan we aan de slag om het werk te prioriteren en zoveel werk op te pakken dat het vlot afgemaakt kan worden. Pas als het af is, wordt er weer nieuw werk opgepakt.
  • Iedere dag wordt met de afdeling/het team kort (zo’n 15 minuten) gekeken of de prioriteiten nog kloppen en hoe eventuele problemen met het opgepakte werk kunnen worden opgelost.
  • Periodiek wordt geëvalueerd welke zaken beter kunnen. Deze veranderingen zijn snel door te voeren op het bord.

De voordelen van werken met een Visueel Bord:

  • Sterke teamband, betrokkenheid en plezier: door het werk visueel te maken en gezamenlijk prioriteiten te bepalen en oplossingen te verzinnen voor problemen, versterkt deze methode de teamband en de betrokkenheid en plezier van de mensen.
  • Verhoogd kwaliteit en capaciteit: het Visueel Bord helpt prioriteiten te stellen en focust op het afmaken van werk. Problemen bij het afmaken van werk worden heel vroeg gesignaleerd en opgelost. Is het werk af, dan weet het team ook meteen wat daarna opgepakt kan worden. Dit maakt dat een team kwalitatiever werk aflevert en vaak ook meer werk aankan.
  • Lage acceptatie drempel: omdat er gestart wordt met het bestaande proces, is de verandering voor de gebruiker minimaal en de acceptatie daardoor maximaal.
  • Flexibel: zowel veranderingen in het proces als veranderingen in prioriteiten zijn met een Visueel Bord heel makkelijk aan te passen. Gewoon een kwestie van post-it’s verhangen en
  • Verbeteren: door elke dag prioriteiten te bespreken en mogelijk problemen op te lossen, creëert deze methode automatisch een verbetercultuur.
© Copyright - The Incredible Flow