De vinger op de juiste plek door een goede Probleemanalyse

Als je iets wilt veranderen in een organisatie of dingen lopen niet zoals je zou willen, maar je weet niet precies waar het door wordt veroorzaakt. De werkdruk is bijvoorbeeld aan het oplopen, er komen steeds vaker klachten binnen, het ziekteverzuim is aan het oplopen of doelen worden steeds weer niet behaald. Dan is goed om eerst goed in kaart te brengen welk probleem moet worden opgelost.

Na een grondige analyse bleek het ziekteverzuim vooral te liggen bij de leeftijdsgroep 25-40 jaar. En niet zoals we dachten bij de oudere werknemers. Vooral de combinatie van een jong gezin en de weinig flexibele werktijden in het onderwijs, waren de grootste bottleneck.

The Incredible Flow legt, voordat er naar oplossingen wordt gekeken, de vinger op de juiste plek door een goede Probleemanalyse.

Hoe pakken we dat aan:

  • Afhankelijk van de organisatie en de vraag, wordt gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmiddelen om het probleem boven wat er te krijgen. Onderzoeksmethoden die gebruikt worden zijn data-analyse van bestaande data, Interviews en vragenlijsten.
  • Vervolgens worden de inzichten teruggekoppeld aan het betrokken team.

De voordelen van Probleem Analyse

  • Echt resultaat: vaak genoeg worden oplossingen bedacht zonder echt goed te weten wat er opgelost moet worden. Dit kost energie en leidt vaak tot frustratie. Door eerst het probleem bovenwater te krijgen
  • Prioriteiten stellen:
  • Focus: zonder het echte probleem te kennen
© Copyright - The Incredible Flow