Ben je aan het ondernemen of meer aan het managen?

Een grote glimlach verschijnt om zijn mond. Zijn ogen worden groot. Elke meter die we lopen over de Dutch Design Week (DDW) groeit zijn verwondering. Hij is voor het eerst mee, mijn achtjarige zoon. Hij wil namelijk uitvinder worden en welke plek is dan mooier om naartoe te gaan voor inspiratie? DDW; 1 week, 120 locaties in 1 stad, vol uitvinders met de meeste uiteenlopende ideeën. Zo leuk om te merken dat we die interesse delen en om te zien waar kinderogen door worden aangetrokken.

DDW is voor mij een plek die barst van ondernemerschap, experimenteren, mogelijkheden en enthousiasme. Je spreekt de hele dag ontwerpers en ondernemers die vol trots over hun idee vertellen en hard bezig zijn om dat idee werkelijkheid te laten worden.

Eigenlijk begint bijna iedere ondernemer op die manier. Je hebt een goed idee en start vol goede moed en enthousiasme aan het bouwen van je bedrijf. Maar vroeg of laat komen er steeds meer zaken op je bord te liggen die maken dat je verder af komt te staan van het idee en de werkzaamheden waar je oorspronkelijk mee begonnen bent.

Herken je dit en wil je weer kunnen focussen op de dingen die volgens jou het verschil maken? Stuur me dan een bericht. Ik kom vrijblijvend een keer sparren over wat er in jouw bedrijf anders georganiseerd kan worden, zodat jij weer écht kan ondernemen.

Op zoek Software Developers...

We zitten voor het eerst met zijn vieren bij elkaar, ikzelf en de drie oprichters van...