Ik bel je omdat…

Ik: “Ik bel omdat ik 3 keer in 1 week je naam heb gekregen van verschillende mensen, dat betekent iets.”

Hij: “Oh, nou ik ben benieuwd”

Ik: “Een van jullie klanten vertelde me dat jullie een heel leuk bedrijf zijn om mee samen te werken, maar dat jullie ook opleverproblemen hebben met projecten door een tekort aan software developers.

Hij: ”Gelukkig zijn we net met een eigen opleidingsprogramma voor Young Professionals gestart in de zomer. Dat opleidingstraject duurt 1 jaar. We hebben ook iemand aangenomen die verantwoordelijk is voor het opleiden van onze huidige personeel.”

Ik: ”Ok dat klinkt goed, maar durf jij met zekerheid te zeggen dat dit initiatief voldoende goede mensen gaat leveren aan de business?”

Hij: ”(stil) … Ja, ik denk het wel.”

Bovenstaand bedrijf is niet het enige dat een tekort aan ICT-personeel ervaart. 40% van de werkgevers in de ICT-dienstverlening geeft aan dat zij belemmeringen ervaren in hun zakelijke activiteiten door een tekort aan ICT-personeel (Bron: UWV). In 2016 ging het nog om 25%.

Om dit op te lossen, zijn bedrijven in mijn ogen het wiel nog veel te veel zelf aan het uitvinden. En dat is ook logisch, want uitgaan van onze eigen kracht is wat we altijd hebben geleerd. De behoefte aan ICT-personeel is nu echter zo groot, dat we dat alleen tackelen als we ervaringen uitwisselen en gezamenlijk zoveel mogelijk goede mensen opleiden.

Kortom, stop met het wiel uitvinden en zoek partners waarmee je samen die behoefte optimaal kan invullen.

Behoefte aan sparren? Stuur me een bericht en ik kom graag langs.

Op zoek Software Developers...

We zitten voor het eerst met zijn vieren bij elkaar, ikzelf en de drie oprichters van...