De “zeurders” als inspiratiebron

“Het kindje waarvan jij blij bent dat het die dag ziek is, omdat alles die dag dan fijn verloopt. Dat is het kindje dat jou als juf of meester het hardst nodig heeft.” Een prachtige quote van #Noëlle Pameijer tijdens de workshop Handelings Gericht Werken in het Basisonderwijs, georganiseerd door #SWV de Eem.

Het is alweer een paar weken geleden dat ik de quote hoorde en nog steeds denk ik er regelmatig aan. We zijn continu bezig het gedrag van anderen te beïnvloeden. Of het nou je kinderen zijn, die je vaker hun kamer wilt laten opruimen, je collega, die je enthousiast wilt krijgen voor je nieuwe idee, je dorp dat “ja” moeten zeggen tegen het organiseren van een markt op het dorpsplein, of zelfs alle inwoners van een land over meer aandacht voor het klimaat. Vaak genoeg ontstaan er al heel snel discussies tussen 2 kampen, de voorstanders en de tegenstanders of te wel “de zeurders”. Ik herken die gedachten ook bij mezelf: “daar heb je hem weer” of “zij zijn altijd tegen”.

Maar wat nou als we ons in zo’n situatie beseffen dat we kijken door onze eigen beperkte bril en met een eigen agenda. Dat we tegenstanders niet zien als “zeurders”, maar als inspiratiebron om ons idee sterker te maken, omdat het elementen belicht die wij zelf niet kunnen zien. Zouden we niet veel meer mooie dingen voor elkaar krijgen?

Waar loop jij tegen weerstand aan? Wat kunnen jouw “zeurders” je leren over je idee? En hoe kan het je idee sterker maken?

Op zoek Software Developers...

We zitten voor het eerst met zijn vieren bij elkaar, ikzelf en de drie oprichters van...